Meny Stäng

Aknebehandling

Aknebehandling med IPL

Akne är en vanlig hudsjukdom som drabbar 80-90 % av befolkningen någon gång i livet under tonåren och som brukar avta vid 20 års åldern. Aknebehandling med IPL (blått ljus) kan hjälpa till att läka ut aknen och rekommendras därför. 

Aknebehandling med IPL ger mycket goda resultat, speciellt på hormonell acne. IPL läker inflammationen i huden så att aknen läker ut

Aknebehandling med IPL

Akne är en kronisk inflammation kring hårfolliklar och anslutande talgkörtlar. Akne är ett vanligt fysiologiskt fenomen vid puberteten, men var tredje tonåring har behandlingskrävande aknebesvär. Förändringarna är lokaliserade till ansikte, bröst och rygg. I de flesta fall förekommer seborré, det vill säga oljig hy som tecken på hög aktivitet i talgkörteln. Akne är vanligare hos pojkar än flickor och kan ge betydande psykologiska problem som dålig självkänsla och osäkerhet men även kosmetiska problem. Mer om akne

Hur går det till?

Blått ljus har en inflammationshämmande effekt och används därför vid behandling av akne. Ljuset från IPL dödar bakterien Propionebacterium acnes, som infekterar tilltäppta porer och orsakar akne, så att aknen kan läka ut.

Vi rekommenderar att man behandlar 1-2 gånger i veckan i upp till 8 veckor för att uppnå ett optimalt resultat. Behandlingen kan kombineras med produkter anpassade för aknehud för att få ännu bättre resultat.

Behandlingen passar alla hudtyper.