Meny Stäng

Akneärr

Behandling av acneärr

Vi erbjuder behandling av akneärr med fraktionerad koldioxidlaser som ger mycket goda resultat. 

Aknebehandling med laser

Vad är acne?

Acne eller finnar som det också kallas är vanigt och drabbar mer än 80-90 % av befolkningen i tonåren och som brukar avta vid 20-25 års åldern. Under puberteten ökar hormonproduktionen, vilket gör att talgkörtlarna som sitter i en hårsäck under huden bildar mer talg, parallellt produceras en acnebakterie i talgkörteln och på så sätt uppstår acne när talgkörtelns nedre del inflammeras.

Hur uppkommer acneärr?

Efter ett acneutbrott uppstår ofta en inflammatorisk process som kan ta mer än ett halvår att läka. Vid upprepade inflammatoriska processer kan huden ha svårt att läka och vävnaden kan därmed ta skada. Detta leder till en form av avsaknad av vävnad och man får atrofiska ärr.

Ärrbildning på grund av acne drabbar en mindre andel av dem som har eller har haft finnar. Ärren ser ut som gropar, som kan vara platta och utsträckta, eller fördjupningar som är mindre men djupa, så kallade atrofiska ärr.

Många med mer eller mindre synliga acneärr, oftast på ansiktet och på överkroppen, lider på grund av detta och undviker särskilda situationer som offentliga platser, har låg självkänsla och kan bli deprimerade. Men det behöva det inte vara när det finns en välbeprövad och effektiv behandling av acneärr.

Behandling med fraktionerad koldioxidlaser

Behandling av acneärr med fraktionerad koldioxidlaser, fraktional CO2-laser, är en effektiv behandling av acneärr. Lasern stimulerar kollagenproduktionen så att huden blir jämnare och slätare och får bättre struktur och färg.

Hur går det till?

Ärrbehandling med fraktionerad koldioxidlaser innebär peeling med laser. Lasern förångar översta hudlagret med hjälp av så kallad fraxell scanning. Det behandlade området läker efter några dagar och man kan se en omedelbar förbättring. Förbättringen är progressiv, dvs. pågår under en längre tid för att sedan ge slätare hud med förbättrad hudstruktur och mindre synliga ärr. För ett optimalt resultat upprepas behandlingen med 4 veckors intervall. 

Behandlingen passar alla hudtyper. 

Vi rekommenderar att du bokar en konsultationstid för att vi ska kunna ge dig ett kostnadsförslag. Omfattningen av behandlingen beror på storleken av området som ska behandlas, eventuella mediciner samt hudtyp.

Aknebehandling med laser
behandla acneärr med laser