Meny Stäng

Fraktionerad laser

Fraktionerad koldioxidlaser

Fraktionerad koldioxidlaser är en revolutionerande teknik inom estetisk laserbehandling för hudslipning och används i hudföryngrande syfte för rynkreducering och för behandling av pigmentrubbningar, ärr och akneärr.

Fraktionerad laser

Fraktionerad koldioxidlaser eller fraktional CO2-laser är en behandlingsmetod för hudslipning som funnits länge och används för att reparera huden genom att lasern stimulerar produktion av kollagen och elastin. Värmen och läkningen förnyar och stimulerar även hudens djupare lager. På så sätt ger en laserslipning även en viss hudåtstramning som bonus.

Behandlingen startar en process som pågår i veckor/månader tills slutresultat erhålls. Förbättringen är progressiv, dvs. pågår under en längre tid och ger ett resultat som kan hålla i upp till fem år!

Förnyar och föryngrar hudens yta

Laserpeeling med fraktionerad koldioxidlaser används, precis som andra metoder för peeling och hudslipning, för att ta bort defekter och förnya åldrad och solskadad hud.

Vad kan behandlas?

Detta är den nya fraktionerade lasertekniken som effektivt reducerar rynkor, akneärr och ärr, hudbristningar (striae), förstorade porer och slapphet i huden samt pigmentrubbningar som melasma och solskadad hud m.m. En revolution inom skönhet.

Gör Behandlingen Ont?

När lasern sveps över huden bränns det. Vi rekommenderar därför alltid en lokalbedövande kräm för att minska eventuellt obehag. Krämen ger en lokalbedövande effekt och ska appliceras 1 timme innan behandlingen.

Efter Behandlingen

Huden blir röd direkt efter behandlingen och det behandlade området kan svullna upp. Läkningen tar några dagar, därefter kan huden vara rosaaktig en tid. Det går bra att använda smink efter någon vecka. Det är viktigt att man undviker direkt solljus på den nybehandlade huden, eftersom det kan öka risken för hyperpigmentering, det vill säga att huden blir mörkare. Använd alltid solskydd med spf 30, minst. 

Akne kan ibland orsaka ärr i huden. Med fraktionerad koldioxidlaser kan huden bli jämnare och slätare och ärren mindre synliga.

Hudbristningar (striae) behandlas med fraktionerad laser så att de blir mindre framträdande.  Hudens färgton och struktur förbättras efter behandlingen.

Melasma är ett ofarligt tillstånd med ökad pigmentering i huden. Melasma och andra pigmenteringar i huden kan behandlas med fraktionerad laser.

Vi kan inte bromsa rynkor från att uppstå, men vi kan förbättra kvalitén på huden. En djup peeling med fraktionerad laser kan ta bort fina linjer och göra att djupare rynkor blir mindre synliga.

En icke ablativ metod som endast berör endast hudens djupare struktur. Genom att värma läderhuden får man maximal effekt och kortare läkningstid. 

Ärr uppstår efter hudskador i de djupa hudlagren och kan inte tas bort helt. Med fraktionerad laser kan vi behandla ärrvävnad så att ärren blir plattare, jämnare och mindre, dvs. mindre framträdande.