Permanent hårborttagning

IPL reducerar hår på ett skonsamt sätt tills det försvinner helt. Du behöver inte raka, epilera, plocka eller bleka håret. Dessutom slipper du irritation i huden, inåtväxta hårstrån och hårsäcksinflammationer.

Permanent hårborttagning med IPL

Att ta bort hår permanent genom fotoepilering, t.ex. laser och IP är den snabbaste metoden att ta bort oönskad hårväxt. Metoden är densamma för både laser och IPL. Den har funnits länge, är säker och väl beprövad.

Vi använder IPL för permanent hårborttagning där det röda ljuset från IPL tränger in i huden och absorberas i hårstråets mörka pigment och övergår i värme. Värmen leds till hårsäckens väggar och botten som därigenom bränns och slutar att fungera. 

permanent hårborttagning med IPL

Detta innebär att metoden fungerar bäst på blek hud och mörka grova hårstrån då dessa absorberar mycket ljus och hettas upp. Med vår multifunktionella IPL kan vi göra inställningar för att kunna behandla en bredare grupp, dvs. även personer med ljusare hår och mörkare hud.

Vilka kan behandlas?

Vi kan behandla personer med hudtyp 1-5 (enligt Fitzpatrick), hårtyper från mörkblont till svart och från grova/sträva till tunna/fina hårstrån. Metoden fungerar även på inåtväxande hårstrån. Håret reduceras efter varje behandling och kan försvinna helt. Håret växer även långsammare, vilket gör att man inte behöver raka sig lika ofta som före påbörjad hårborttagningsbehandling. 

Före behandling

  • Undvik att sola några dagar före behandling – pigmenterad hud absorberar mer ljus och kan brännas lättare.

  • Undvik brun-utan-sol.

  • Du får inte vaxa, plocka, epilera eller bleka håret som ska behandlas 3-4 veckor före behandling – behandlingen fungerar bäst på hårsäckar som är i växtfas. 

  • Raka området/områdena som ska behandlas kvällen innan eller samma dag.

    Undvik också kräm, lotion, deodorant och parfym samma dag.

Behandlingen utförs normalt med cirka åtta veckors intervall. Undantag förekommer när det gäller ansiktsbehåring och då kan man behandla tidigare än åtta veckor. Detta på grund av att hår på ansiktet brukar växa snabbare än kroppsbehåring. 

Biverkningar

Permanent hårborttagning med IPL ger sällan biverkningar. Direkt efter behandlingen kan huden bli lätt rodnad. Rodnaden försvinner efter några timmar. Huden kan smörjas med Aloe Vera som har en svalkande och uppmjukande effekt.

Vi rekommenderar våra kunder att använda solskydd så att de kan göra sina behandlingar utan avbrott och på ett säkert sätt.