Aknebehandling

Det blå ljuset från IPL dödar bakterien Propionebacterium acnes, som infekterar tilltäppta porer och orsakar akne, så att akne läker ut. 

Aknebehandling med IPL

Akne är en kronisk inflammation kring hårfolliklar och anslutande talgkörtlar. Akne är ett vanligt fysiologiskt fenomen vid puberteten, men var tredje tonåring har behandlingskrävande aknebesvär. Förändringarna är lokaliserade till ansikte, bröst och rygg. I de flesta fall förekommer seborré, dvs. oljig hy som tecken på hög aktivitet i talgkörteln. Akne är vanligare hos pojkar än flickor och kan ge betydande psykologiska och kosmetiska problem. Läs mer…

Hur går det till?

Blått ljus har en inflammationshämmande effekt och används därför vid behandling av akne. Behandlingen görs 1-2 gånger i veckan i upp till 8 veckor för ett optimalt resultat. Behandlingen kan kombineras med produkter anpassade för aknehud för att få ännu bättre resultat. Behandlingen kan kombineras med produkter anpassade för aknehud för att få ännu bättre resultat.

Behandlingen passar alla hudtyper.

Behandlingen fungerar inflammationshämmande och aknen läker ut. IPL blått ljus ger goda resultat på all akne och speciellt på hormonell akne.