Rynkreducering

Rynkbehandling/rynkreducering genom hudslipning med fraktionerad koldioxidlaser som ger omedelbar effekt är en väldokumenterad metod och är en av de bästa att behandla rynkor.

Huden består av tre lager; överhud, läderhud och underhud. Läderhuden är uppbyggd av bindväv som innehåller kollagen och elastin. Kollagen och elastin är proteinfibrer som gör huden stark och elastisk. Med åldern minskar antalet fibrer och huden blir därmed slapp och rynkig.
Överdrivet solande leder till att de elastiska fibrerna förstörs och huden åldras snabbare.

Ta bort rynkor utan kirurgiska ingrepp

Hudslipning med fraktionerad koldixoidlaser ger en omedelbar effekt på fina linjer efter bara en behandling. Djupare rynkor kan behöva flera behandlingar för att slätas ut helt.

Att ta bort rynkor med fraktionerad koldioxidlaser är en mycket effektiv metod med långvarigt resultat, upp till fem år (man kan inte stoppa tiden).

Hur fungerar det?

Vid rynkbehandling slipas rynkorna bort så att huden blir slät, vilket gör att huden kan stramas upp och bli fylligare. Lasern åstadkommer en ytlig brännskada som läker efter några dagar, någon dag extra vid djupare rynkor. Laserstrålarna tränger ner i huden och stimulerar collagenproduktionen och gör att huden föryngras. Läkningen är progressiv, vilket betyder att läkningsprocessen fortgår flera månader. Fina linjer kan försvinna efter en behandling, djupare rynkor kan däremot behöva flera behandlingar för “slätas ut”. Man ser effekt direkt men slutresultatet kan ses först efter cirka ett halvår.