Meny Stäng

Fraktionerad laser

Fraktionerad koldioxidlaser

Fraktionerad koldioxidlaser är en revolutionerande teknik inom estetisk laserbehandling och används i hudföryngrande syfte, för rynkreducering och för behandling av pigmentrubbningar i huden samt för behandling av ärr och akneärr.

Fraktionerad koldioxidlaser

Fraktionerad koldioxidlaser eller fraktional CO2-laser är en behandlingsmetod som funnits länge och används för att reparera huden genom att lasern stimulerar produktion av kollagen och elastin för att strama upp huden och göra den fast och spänstig så att den ser yngre ut. 

Behandlingen startar en process som pågår i veckor/månader tills slutresultat erhålls. Förbättringen är progressiv, dvs. pågår under en längre tid och ger ett resultat som kan hålla i upp till fem år!

Detta är den nya fraktionerade lasertekniken som effektivt reducerar rynkor, akneärr och ärr, hudbristningar (striae), förstorade porer och slapphet i huden samt pigmentrubbningar som melasma och solskadad hud m.m. En revolution inom skönhet.

Gör Behandlingen Ont?

Behandlingen kan upplevas som obehaglig när scannern sveps över huden. Därför använder vi en lokalbedövande kräm för att minska obehaget. 

Efter Behandlingen

Huden blir mycket röd direkt efter behandlingen och huden kan också svullna upp. Läkningen tar några dagar, därefter kan huden vara rosaaktig en tid. Det går bra att använda smink efter 4-5 dagar. Det är viktigt att du undviker direkt solljus på den nybehandlade huden, eftersom det kan öka risken för hyperpigmentering, det vill säga att huden blir mörkare. Använd alltid solskydd med spf 30, minst. 

Akne kan ibland orsaka ärr i huden. Med fraktionerad koldioxidlaser kan huden bli jämnare och slätare och ärren mindre synliga.

Hudbristningar (striae) behandlas med fraktionerad laser så att de blir mindre framträdande.  Hudens färgton och struktur förbättras efter behandlingen.

Melasma är ett ofarligt tillstånd med ökad pigmentering i huden. Melasma och andra pigmenteringar i huden kan behandlas med fraktionerad laser.

Vi kan inte bromsa rynkor från att uppstå, men vi kan förbättra kvalitén på huden. En djup peeling med fraktionerad laser kan ta bort fina linjer och göra att djupare rynkor blir mindre synliga.

En icke ablativ metod som endast berör endast hudens djupare struktur. Genom att värma läderhuden får man maximal effekt och kortare läkningstid. 

Ärr uppstår efter hudskador i de djupa hudlagren och kan inte tas bort helt. Med fraktionerad laser kan vi behandla ärrvävnad så att ärren blir plattare, jämnare och mindre, dvs. mindre framträdande.