Meny Stäng

FAQ

Vanliga frågor och svar

har du frågor

Behandling med IPL fungerar bäst på blek hud som inte är solbränd. Men vår multifunktionella IPL kan ställas in för att passa även mörkare hud och då går det bra att behandla på solbränd hud. 

Om du har solat rekommenderar vi att du väntar några dagar innan du bokar behandling med IPL. Lika så efter behandling med IPL är det också bra att låta huden ”vila” några dagar innan du börjar sola igen, speciellt om huden blivit rodnad eller irriterad, eftersom detta kan ge en tillfällig ökad pigmentering i huden.

Rådfråga oss gärna!

Använd solskydd! Undvik att bränna dig!

Behandling med fraktionerad koldioxidlaser ger en djup peeling och används för att behandla fina linjer och reducera rynkor samt för att behandla ärr, pigmentfläckar och ojämnheter i huden. Dessutom tränger laserstrålarna ner i huden och triggar produktion av collagen och elastin för att ge en uppstramande föryngrande effekt. Med djup peeling får man ett långvarigare resultat jämfört med exempelvis kemisk peeling, microneedling och andra peelingar.  

Fraktionerad laser gör små hål i huden och utnyttjar på det sättet hudens naturliga läkningsprocess, vilket ger kortare konvalescens.

Fraktionerad laser är den mest kraftfulla behandlingen av akneärr och verkar genom en miljon mikroskopiska laserpunkter i hudens djupa vävnad. Fraktionerad laser ger mycket goda resultat på ärr i ansikte, bröst och rygg. Varje punkt stimulerar till kollagennybildning och ökad elasticitet vilket resulterar i en slätare, jämnare hud med mindre synliga acneärr.

För bästa resultat kan det behövas flera behandlingar. Dessa kan göras med 4 veckors intervall och helst längre 8-10 veckor. 

I de flesta fall försvinner hudförändringar efter en behandling med koldioxidlaser. Ibland kan det dock behövas fler än en behandling för att få bort hudförändringar helt och hållet. 

Vi erbjuder återbesök inom sex månader efter behandling för endast 500 kr vid behov av ytterligare behandling. 

Efter behandling med laser är det mycket viktigt att inte utsätta behandlad hud för solning innan den har läkt, dvs. har återfått normal hudton. Risken för hyperpigmentering är stor om man solar på hud som fortfarande är rodnad/rosaaktig efter behandling. Därför är det mycket viktigt att vara försiktig i solen och använda solskydd med hög solskyddsfaktor (spf 50).

laserkristallen i Stockholm AB

Hittar du inte informationen du söker, är du välkommen att kontakta oss. 

Mobil: 073-565 3300 

E-post: info@laserkristallen.se