Meny Stäng

Café au lait fläckar

Café au lait fläckar

Ta bort pigmenteringar som café au lait fläckar, åldersfläckar, hormonfläckar och fräknar med Q terra Q 10 laser. Skonsamt, effektivt och utan ärr! 

cafe au lait fläck och andra pigmenteringar

Café au lait fläckar

Cafe au lait fläckar är vanligt förekommande pigmenterade fläckar på huden som har en ljusbrun färg som påminner om kaffe med mjölk. Fläckarna är oftast ofarliga men kan upplevas som missprydande och kan tas bort av kosmetiska anledningar.

Om du har många cafe au lait fläckar, kan det vara ett tecken på en annan sjukdom som neurofibromatos, som är en genetisk sjukdom som påverkar nervsystemet och kan orsaka tumörer.  Kontakta gärna en hudläkare för bedömning innan du bestämmer dig för att ta bort dina fläckar med laser. 

Behandling med laser

Pigmentförändringar så som café au lait fläckar eller pigmenteringar på grund av solning kan behandlas med Q terra Q 10 laser utan ärr. Behandlingen är som tatueringsborttagning där lasern träffar pigmenteringen och löser upp den. Därefter tar kroppen (de vita blodkropparna) hand om resterna och transporterar bort dessa. Behandlingen är skonsam och lämnar inga ärr. 

Behandlingen passar personer med hudtyp 1-2. 

Behandling med Q terra Q 10 laser kan avlägsna pigment på ett skonsamt sätt utan ärrbildning. Oftast räcker det med 1-2 behandlingar som utförs med 4-6 veckors mellanrum. 

Andra pigmenteringar

Förutom café au lait fläckar kan vi med denna laser ta bort åldersfläckar, hormonfläckar, solfläckar och fräknar.

För andra ofarliga hudförändringar använder vi kirurgisk koldioxidlaser.