Meny Stäng

Rosaceabehandling

Rosaceabehandling med IPL

Behandla din rosacea med IPL! Vi rekommenderar en kur på 4-6 behandlingar för att lindra symtomen. Skydda dig mot solen!

Rosaceabehandling med IPL är en effektiv behandling som behandlar kärl och normaliserar huden, den läker inflammationen i huden och gör den mindre röd

Rosaceabehandling med IPL

Rosaceabehandling med IPL rekommenderas starkt för personer med diagnostiserad rosacea. Rosacea är en hereditär sjukdom, vilket innebär att den inte går att bota, men vi kan lindra symtomen som består av brustna kärl (telangiektasier) och i vissa fall akneliknande utslag. Den uppträder vanligtvis växelvis med månader av försämringsperioder och mer eller mindre besvärsfria perioder, så kallade skov, och kan vara besvärlig.

Hur många behandlingar behövs det?

Vi rekommenderar en behandlingsserie på 4-6 behandlingar med 3-4 veckors intervall, därefter som underhållsbehandling cirka var tredje månad för att hålla rosacean i schack, dvs. hålla symptomen borta. På så sätt minskar skoven så att de kommer mer sällan och blir mindre omfattande.

Rosacea och solning

En del personer solar för att dölja sin rosacea, men solning kan förvärra besvären i form av rodnad, svullnad, knottror och klåda. Undvik därför solen och använd solskydd och helst ska du undvika solen mitt på dagen när solstrålarna är som starkast.