Meny Stäng

Spider naevi

Spider naevi

Behandla spider naevi med laser! Snabbt, säkert och utan ärr. En behandling räcker ofta för att bli av med kärlen. Upplev skillnaden!

laserbehandling av spider naevi

Spider naevi behandlas med laser snabbt, säkert och effektivt. Efter behandlingen koagulerar kärlen och försvinner och det bildas inga ärr på platsen.

Vad är spider naevi?

Spider naevi (nevus araneus) är små kärlkluster som kan förekomma varsomhelst på kroppen, vanligtvis i ansiktet, nacken och på benen. Ungefär 15 % av alla barn och vuxna har någon typ av kärl. Dessa uppstår mest frekvent i åldern 7-10 år och det är ingen skillnad mellan pojkar och flickor, förutom i puberteten, då flickor har det mer än pojkar, vilket kan bero på hormonella mekanismer. 

Kärlklustren förekommer oftast i ansiktet på nedre ögonlocket, på kinden men även på underarmar och på handryggar samt på fingrar. Dessa är helt ofarliga och kan försvinna spontant i barndomen, men kan annars behandlas med fördel med laser. 

Hur många behandlingar behövs?

Spider naevi behandlas med laser snabbt, säkert och effektivt. En behandling kan vara tillräcklig för att få bort kärlen. Behandlingen gör att kärlen koagulerar och försvinner.