Meny Stäng

Kirurgisk koldioxidlaser

Kirurgisk koldioxidlaser

Koldioxidlaser är ett helt sterilt och smärtfritt alternativ till skalpell. Det ger en hög precision, minskad svullnad och läkning utan ärr. Upptäck fördelarna med laser!

fraktionerad laser av rynkor

Koldioxidlaser sänder ut elektromagnetisk strålning med en våglängd på 10 600 nm, därför är laserstrålarna osynliga med blotta ögat. Behandling med koldioxidlaser bygger på brännglasprincipen, dvs. att den fokuserade ljusenergin absorberas helt av huden och omvandlas till värmeenergi.

Pentagon Grand Fractional CO2-laser

Pentagon Grand CO2 Fractional + Surgical Laser System är den mest avancerade ultrapulsfraktionerade CO2-lasern med flera tillämpningar. Pentagon grand fungerar effektivt på många indikationer vilket gör den till den mest mångsidiga CO2-lasern. Den använder den senaste Ultra Pulse-tekniken för att ge säkra och effektiva resultat. Energi levereras genom mindre mikroenheter till dermisnivån, vilket säkerställer att den friska vävnaden lämnas orörd mellan dessa mikroenheter. Dessa mikroskadeställen startar läkningsprocessen genom att stimulera kollagenförstärkande och ny kollagenes, vilket resulterar i förbättrade resultat. 

Behandlingen passar personer med hudtyp 1-4 enligt Fitzpatrick.

Fördelarna med kirurgisk koldioxidlaser är många jämfört med skalpell. Genom att variera laserns och grad av fokusering (dvs. effekttätheten) justerar man så att lasern kan användas för att koagulera, förånga eller skära. Allt detta utan att beröra huden, dvs. en helt steril procedur. 

Med koldioxidlaser behandlar man med hög precision och oftast utan blödning. Den ger även mindre svullnad, mindre smärta och mindre risk för ärrbildning än en skalpell. Ingreppen kan oftast göras utan bedövning eller med enbart Emla kräm eller liknande. Jämfört med skalpell blir eftervården mindre omfattande. Dessutom minskar risken för infektioner och ärrbildning.

fraktionerad koldioxidlaser co2

Hur går det till?

Laserstrålarna förångar hudförändringen och på platsen uppstår rodnad/sår som läker efter några dagar utan att lämna något ärr. Efter behandlingen blir huden röd. Några dagar senare bildas en skorpa. Huden återfår sin normala hudton efter en tid, hur lång tid är individuellt, och på platsen där hudförändringen suttit syns ingenting förutom frisk hud.

Hur många behandlingar behövs?

För det mesta räcker det med en behandling för att ta bort en hudförändring med laser, men ibland kan det behövas fler behandlingar. Vi erbjuder därefter återbesök inom sex månader efter behandlingen (500 kr) för eventuellt ytterligare behandling och därefter gäller fullt pris.

Kontraindikationer där laserbehandling inte rekommenderas

  • Gravida kvinnor.
  • Personer med kardiovaskulär sjukdom, leversjukdom, sjukdom i njurar, cancer, diabetes, angiom, infektionssjukdomar.
  • Flebit.
  • Personer med keloidärr.
  • Personer med ömmande varicer.
  • Personer med pacemaker.
  • Personer med regelbundet intag av antiinflammtoriska läkemedel.
  • Problem med känslig hud.

Vad kan behandlas med koldioxidlaser?

Med kirurgisk koldioxidlaser behandlar behandlar vi en rad olika ofarliga hudförändringar, så som fibrom, milier, hudflikare m.fl. …

Spider naevi är kärlbildningar som förekommer hos barn och vuxna. Dessa kan försvinna spontant hos barn men kan med fördel behandlas med laser…

Virusvårtor kan vara smittsamma och göra ont. Behandling med kirurgisk koldioxidlaser fungerar effektivt vid behandling av virusvårtor… 

Xantelasma är ett ofarligt tillstånd med fettansamling runt ögonen som vi kan behandla med koldioxidlaser…