Meny Stäng

Permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning med PL reducerar oönskad hårväxt på ett skonsamt sätt tills det försvinner helt så att du inte behöver raka, epilera, plocka eller bleka håret. Dessutom slipper du irritation i huden, inåtväxta hårstrån och hårsäcksinflammationer.

permanent hårborttagning med IPL

Permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning eller mer korrekt permanent hårreduktion genom fotoepilering, t.ex. laser och IP är den snabbaste metoden att ta bort oönskad hårväxt. Metoden är densamma för både laser och IPL. Den har funnits länge, är säker och väl beprövad.

Vi använder IPL för permanent hårborttagning där det röda ljuset från IPL tränger in i huden och absorberas i hårstråets mörka pigment och övergår i värme. Värmen leds till hårsäckens väggar och botten som därigenom bränns och slutar att fungera. På så vis reduceras håret och efter ett antal behandlingar kan det försvinna helt. 

Detta innebär alltså att metoden fungerar bäst på blek hud och mörka grova hårstrån då dessa absorberar mycket ljus och hettas upp. Med vår multifunktionella IPL kan vi behandla en bredare grupp, dvs. även personer med ljusare hår och mörkare hud.

Hårborttagning med IPL laser

Vilka kan behandlas?

Vi kan behandla personer med hudtyp 1-5 (enligt Fitzpatrick), hårtyper från mörkblont till svart och från grova/sträva till tunna/fina hårstrån. Metoden fungerar även på inåtväxande hårstrån. Håret reduceras efter varje behandling och kan försvinna helt. En effekt av behandlingen är också att håret växer långsammare, vilket gör att man inte behöver raka sig lika ofta som före påbörjad behandling. 

Före behandling

  • Undvik att sola några dagar före behandling – pigmenterad hud absorberar mer ljus och kan brännas lättare.
  • Undvik brun-utan-sol.
  • Du får inte vaxa, plocka, epilera eller bleka håret som ska behandlas 3-4 veckor före behandling – behandlingen fungerar bäst på hårsäckar som är i växtfas. 
  • Raka området/områdena som ska behandlas kvällen innan eller samma dag.
  • Undvik kräm, lotion, deodorant och parfym samma dag.

Behandlingen utförs normalt med cirka åtta veckors intervall. Undantag förekommer när det gäller ansiktsbehåring och då kan man behandla oftare än åtta veckor. Detta på grund av att hår på ansiktet brukar växa snabbare än kroppsbehåring. 

Biverkningar

Permanent hårborttagning med IPL ger sällan biverkningar. Direkt efter behandlingen kan huden bli lätt rodnad. Rodnaden försvinner efter någon timme. Huden kan smörjas med Aloe Vera som har en svalkande och uppmjukande effekt.

Vi rekommenderar att du använder solskydd så att du kan göra dina behandlingar utan avbrott.