Meny Stäng

Permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning med PL reducerar oönskad hårväxt på ett skonsamt sätt tills det försvinner helt så att du inte behöver raka, epilera, plocka eller bleka håret. Dessutom slipper du irritation i huden, inåtväxta hårstrån och hårsäcksinflammationer.

permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning eller mer korrekt permanent hårreduktion genom fotoepilering, med t.ex. laser och IPL är den snabbaste metoden att ta bort oönskad hårväxt. Metoden är densamma för både laser och IPL. Den har funnits länge, är säker och väl beprövad.

Vi använder IPL för permanent hårborttagning där det röda ljuset från IPL tränger in i huden och absorberas i hårstråets mörka pigment och övergår i värme. Värmen leds till hårsäckens väggar och botten som därigenom bränns och slutar att fungera. På så vis reduceras håret och efter ett antal behandlingar försvinner det helt. 

Detta innebär alltså att metoden fungerar bäst på blek hud och mörka grova hårstrån då dessa absorberar mycket ljus och hettas upp. Även personer med ljusare hår och mörkare hud kan behandlas med fördel och få bra resultat. Rådgör gärna med oss! 

Hårborttagning med IPL laser
permanent hårborttagning med laser

Vilka kan behandlas?

Vi kan behandla personer med hudtyp 1-4 (enligt Fitzpatrick), hårtyper från mörkblont till svart och från grova/sträva till tunna/fina hårstrån. Metoden fungerar även på inåtväxande hårstrån. Håret reduceras efter varje behandling för att försvinna helt efter ett antal behandlingar (individuellt). En effekt av behandlingen är också att håret växer långsammare, vilket gör att man inte behöver raka sig lika ofta som före påbörjad behandling. 

Före behandling

  • Undvik att sola några dagar före behandling – pigmenterad hud absorberar mer ljus och kan brännas lättare.
  • Undvik brun-utan-sol.
  • Vaxa, plocka, epilera och blek inte håret som ska behandlas 3-4 veckor före behandling – behandlingen fungerar bäst på hårsäckar som är i växtfas. 
  • Raka området/områdena som ska behandlas kvällen innan eller samma dag.
  • Undvik kräm, lotion, deodorant och parfym samma dag.

Behandlingen utförs normalt med cirka 8 veckors intervall. Undantag förekommer när det gäller ansiktsbehåring och då kan man behandla med 4-5 veckors intervall istället. Detta på grund av att hår på ansiktet brukar växa snabbare än på övriga kroppen. 

Biverkningar

Permanent hårborttagning med IPL ger sällan biverkningar. Direkt efter behandlingen kan huden bli lätt rodnad. Rodnaden försvinner efter någon timme. Huden kan smörjas med Aloe Vera som har en svalkande och uppmjukande effekt.

Vi rekommenderar att du använder solskydd så att du kan göra dina behandlingar utan avbrott.