Meny Stäng

IPL

Intensivt Pulserande Ljus (IPL)

IPL är ett instrument som avger intensivt pulserande ljus. IPL har funnits länge och används för främst permanent hårreducering. Instrumentet som vi använder har fyra så kallade filter för aknebehandling, kärlbehandling, hårborttagning och hudföryngring samt rosaceabehandling. 

Intensivt pulserat ljus IPL

Med vårt IPL-instrument som ett multifunktionellt instrument kan vi erbjuda permanent hårreducering, hudföryngring samt behandling av akne och kärl. Dessutom kan vi behandla alla hår- och hudtyper. 

Vid all behandling med IPL gäller:

Huden ska vara så blek som möjligt, undvik därför solning och brun-utan-sol före behandling. 

Sola inte direkt efter behandlingen, speciellt om huden blivit rodnad och irriterad. Använd alltid solskydd med spf 30 och gärna högre efter behandling.

Blått ljus kan läka inflammationen i huden som orsakas av bakterier så att aknen läker ut, fungerar speciellt bra på hormonell akne..

Grönt ljus absorberas av de ytliga kärlen och gör att kärlen koagulerar och blir mindre synliga…

Rött ljus absorberas i huden och hårsäckarna som ”förstörs” och gör att de slutar producera hår. Håret minskar efter varje behandling tills det försvinner helt…

Det gula ljuset från IPL har en hudföryngrande effekt genom att det omvandlas till värme och triggar igång produktion av elastin och kollagen…

En effektiv behandling som håller rosacean och schack…