Meny Stäng

Rynkreducering

Rynkreducering med laser

Upptäck den föryngrande effekten av laser. Rynkreducering med fraktionerad koldioxidlaser ger en omedelbar effekt och är en de bästa väldokumenterade metoderna att behandla rynkor och linjer med. 

Rynkreducering med laser

Om rynkor

Huden består av tre lager; överhud, läderhud och underhud. Läderhuden är uppbyggd av bindväv som innehåller kollagen och elastin. Kollagen och elastin är proteinfibrer som gör huden stark och elastisk. Med åldern minskar antalet fibrer och huden blir därmed slapp och rynkig.
Överdrivet solande leder till att de elastiska fibrerna förstörs och huden åldras snabbare.

Upptäck den föryngrande effekten med laser

Hudslipning eller laser peeling med fraktionerad koldixoidlaser ger en omedelbar effekt på fina linjer efter bara en behandling. Djupare rynkor kan behöva 2-3 behandlingar för att slätas ut helt. Att ta bort rynkor med fraktionerad koldioxidlaser är en mycket effektiv metod med ett långvarigt resultat, upp till cirka fem år (man kan inte stoppa åldrandet).

Hur fungerar det?

Vid rynkbehandling slipas rynkorna bort så att huden blir slät, vilket gör att huden kan stramas upp. Lasern åstadkommer en ytlig brännskada som läker efter några dagar, någon dag extra vid djupare rynkor. Laserstrålarna tränger ner i huden och stimulerar kollagenproduktionen och gör att huden föryngras. Läkningen är progressiv, vilket betyder att läkningsprocessen fortgår flera månader. Fina linjer kan försvinna efter en behandling, djupare rynkor kan däremot behöva flera behandlingar för ”slätas ut”. Man ser effekt direkt men slutresultatet kan ses först efter cirka ett halvår.