Meny Stäng

Fraktionerad laser

Fraktionerad koldioxidlaser

Fraktionerad koldioxidlaser är en revolutionerande teknik inom estetisk laserbehandling för hudslipning och används i hudföryngrande syfte för rynkreducering och för behandling av pigmentrubbningar, ärr och akneärr m.m.

Fraktionerad laser

Laserpeeling eller laserslipning med fraktionerad koldioxidlaser eller fraktional CO2-laser är en väl beprövad behandlingsmetod och används i syfte att reparera huden. Det sker genom att lasern förångar hudens översta lager (epidermis) och stimulerar därigenom produktionen av kollagen och elastin. Värmen och läkningen förnyar och stimulerar även hudens djupare lager och ger på så sätt en viss hudåtstramning som bonus.

Behandlingen startar en process som kan pågå i veckor/månader tills man får ett slutresultat. Förbättringen är progressiv, dvs. pågår under en längre tid och ger ett resultat som kan hålla i flera år. 

Förnyar och föryngrar hudens yta

Laserpeeling med fraktionerad koldioxidlaser används, precis som andra metoder för peeling och hudslipning, för att ta bort defekter i huden och förnya åldrad och solskadad hud. Genom att den påverkar hudens djupare lager ger den också en hudåtstramning/hudföryngring. 

Vad kan behandlas?

Den fraktionerade lasertekniken erbjuder ett brett behandlingsområde. Den kan reducera rynkor, akneärr och ärr, samt hudbristningar (striae), förstorade porer och slapphet i huden men även pigmentrubbningar som melasma och solskadad hud m.m. En revolution inom skönhet!

Gör Behandlingen Ont?

När lasern sveps över huden avger den värme och bränns. Vi rekommenderar därför alltid en lokalbedövande kräm för att minska eventuellt obehag. Krämen har en lokalbedövande effekt och ska appliceras 1 timme före behandlingen för att bedöva området som ska behandlas.

Efter Behandlingen

Det behandlade området blir rött kan svullna upp. Läkningen pågår i några dagar och huden kan fjälla. Därefter kan huden vara rosaaktig en tid. Det går bra att använda smink efter någon vecka. Det är viktigt att man undviker direkt solljus på den nybehandlade huden, eftersom det kan öka risken för hyperpigmentering, det vill säga att huden blir mörkare. Vi rekommenderar solskydd med spf 50.

Akne kan ibland orsaka ärr i huden. Med fraktionerad koldioxidlaser kan huden bli jämnare och slätare och ärren mindre synliga.

Hudbristningar (striae) behandlas med fraktionerad laser så att de blir mindre framträdande.  Hudens färgton och struktur förbättras efter behandlingen.

Melasma är ett ofarligt tillstånd med ökad pigmentering i huden. Melasma och andra pigmenteringar i huden kan behandlas med fraktionerad laser.

Vi kan inte bromsa rynkor från att uppstå, men vi kan förbättra kvalitén på huden. En djup peeling med fraktionerad laser kan ta bort fina linjer och göra att djupare rynkor blir mindre synliga.

En icke ablativ metod som endast berör endast hudens djupare struktur. Genom att värma läderhuden får man maximal effekt och kortare läkningstid. 

Ärr uppstår efter hudskador i de djupa hudlagren och kan inte tas bort helt. Med fraktionerad laser kan vi behandla ärrvävnad så att ärren blir plattare, jämnare och mindre, dvs. mindre framträdande.