Meny Stäng

Fraktionerad laser

Fraktionerad koldioxidlaser

Fraktionerad koldioxidlaser är en revolutionerande teknik inom estetisk laserbehandling för hudslipning. Fraktionerad laser används i hudföryngrande syfte för rynkreducering och för behandling av pigmentrubbningar, ärr och akneärr med mera.

Fraktionerad laser

Pentagon Grand CO2 Fractional + Surgical Laser System används i syfte att reparera huden. Detta sker genom att lasern förångar hudens översta lager (epidermis) och stimulerar därigenom produktionen av kollagen och elastin. Värmen och läkningen förnyar huden och stimulerar hudens djupare lager och ger den en viss hudåtstramning. Behandlingen startar en hudförbättringsprocess som är progressiv, dvs. pågår under en längre tid och ger ett resultat som kan hålla i flera år. 

Behandlingen passar personer med hudtyp 1-4 enligt Fitzpatrick.

Förnyar och föryngrar huden

Fraktionerad koldioxidlaser används, precis som andra metoder för peeling och slipning av huden för att ta bort defekter i huden och förnya åldrad och solskadad hud. Genom att laserstrålarna påverkar hudens djupare lager får man en hudåtstramning/hudföryngring. 

fraktionerad koldioxidlaser co2

Vad kan behandlas?

Den fraktionerade lasertekniken erbjuder ett brett behandlingsområde. Den kan behandla linjer, rynkor, akneärr och ärr, samt hudbristningar (striae), förstorade porer och slapphet i huden men även pigmentrubbningar som melasma och solskadad hud med mera – en revolution inom skönhet!

Kontraindikationer där laserbehandling inte rekommenderas

  • Gravida kvinnor.
  • Personer med kardiovaskulär sjukdom, leversjukdom, sjukdom i njurar, cancer, diabetes, angiom, infektionssjukdomar.
  • Flebit.
  • Personer med keloidärr.
  • Personer med ömmande varicer.
  • Personer med pacemaker.
  • Personer med regelbundet intag av antiinflammtoriska läkemedel.
  • Problem med känslig hud.

Gör Behandlingen Ont?

När lasern sveps över huden avger den värme. Vi rekommenderar därför alltid en lokalbedövande kräm för att minska eventuellt obehag. Krämen har en lokalbedövande effekt och ska appliceras 30-60 minuter före behandlingen.

Efter Behandlingen

Det behandlade området blir rött och kan svullna upp. Läkningen pågår i några dagar och huden kan flagna/fjälla. Därefter kan huden vara rödaktig en tid. Det går bra att använda smink efter någon vecka. 

Det är viktigt att man undviker direkt solljus på den nybehandlade huden, eftersom det kan öka risken för hyperpigmentering (mörkare hud). Vi rekommenderar solskydd med spf 50.

Akne kan ibland orsaka ärr i huden. Med fraktionerad koldioxidlaser kan huden bli jämnare och slätare och ärren mindre synliga.

Hudbristningar (striae) behandlas med fraktionerad laser så att de blir mindre framträdande.  Hudens färgton och struktur förbättras efter behandlingen.

En icke ablativ metod som endast berör endast hudens djupare struktur. Genom att värma läderhuden får man maximal effekt och kortare läkningstid. 

Melasma är ett ofarligt tillstånd med ökad pigmentering i huden. Melasma och andra pigmenteringar i huden kan behandlas med fraktionerad laser.

Vi kan inte bromsa rynkor från att uppstå, men vi kan förbättra kvalitén på huden. En djup peeling med fraktionerad laser kan ta bort fina linjer och göra att djupare rynkor blir mindre synliga.

Ärr uppstår efter hudskador i de djupa hudlagren och kan inte tas bort helt. Med fraktionerad laser kan vi behandla ärrvävnad så att ärren blir mindre framträdande.