Vanliga frågor och svar

Vi kan svara på dina frågor om laserbehandlingar, IPL-behandlingar och ge dig tips och råd hur du ska göra i samband med behandling. 

Hittar du inte det du letar efter får du gärna kontakta oss via mejl info@laserkristallen.se

Undvik att sola direkt efter behandling. Många säger att man ska vänta 4 veckor efter hårborttagning med IPL och/eller laser innan man kan sola. Det viktigast är att låta huden vila 1-2 dagar efter behandlingen, speciellt om den inte är irriterad eller rodnad. Detta kan ge en tillfällig ökad pigmentering i huden. Använd alltid solskydd!

Laser peeling är en djup peeling som används för att minska fina rynkor, ärr, pigmentfläckar och andra ojämnheter i huden. Den ger en uppstramande föryngrande effekt. Med djup peeling får man ett långvarigare resultat än exempelvis kemisk peeling. 

Fraktionerad laser gör små hål i huden och utnyttjar på det sättet hudens naturliga läkningsprocess, vilket ger kortare konvalescens. 

Fraktionerad laser är den mest kraftfulla behandlingen av akneärr och verkar genom en miljon mikroskopiska laserpunkter i hudens djupa vävnad. Fraktionerad laser ger mycket goda resultat på ärr i ansiktet men även på ryggen. Varje punkt stimulerar till kollagennybildning och ökad elasticitet vilket resulterar i en slätare, jämnare hud med mindre synliga acneärr.

Flera behandlingar brukar behövas för ett optimalt resultat. Dessa kan göras med cirka 4 veckors intervall. 

I de flesta fall försvinner hudförändringar efter en behandling med koldioxidlaser. Ibland kan det dock behövas fler än en behandling för att få bort hudförändringar helt och hållet. 

Konsultation

Har du frågor och vill veta mer?
Boka en konsultationstid så att vi kan svara på dina frågor och ge dig råd och tips om lämplig behandling.