Behandling av ytliga kärl (cuperoser)

Ytliga blodkärl/brustna kapillärer uppstår oftast i ansiktet och på benen. Dessa kan vara kosmetiskt störande och kan drabba vem som helst, oavsett ålder eller kön. Orsakerna till uppkomsten varierar. Brustna kapillärer är vanligare hos kvinnor i övre medelåldern och arvsanlag har betydelse. Genomgångna graviditeter, hormonella förändringar, statiskt arbete, förfrysning, solande eller hårda slag kan också bidra till utveckling av kärlförändringar.

Hur Fungerar Behandlingen?

Brustna kapillärer behandlas med grönt ljus som absorberas bäst i de röda pigmenten i blodkärlen. Ljuset övergår i värme och gör att blodet i kärlen koagulerar, vilket medför att kärlet tillbakabildas. Behandlingen gör lite ont och huden kan bli röd efteråt. Det går bra att kyla med ispåse/kyldyna. Aloe Vera har en kylande effekt och appliceras alltid efter behandlingen.

Kan Alla Blodkärl Behandlas?

Tunna kärl behandlas med fördel med denna metod, medan för kärl med större diameter, större än 0,5 mm i diameter, fungerar vissa lasrar och andra metoder bättre.

Hur Många Behandlingar Behövs Det?

Antalet behandlingar kan variera beroende på tjocklek och utbredning på kärlen. På tunna kärl kan det räcka med 1-2 behandlingar medan på grövre kärl kan det behövas flera behandlingar. Behandlingen utförs med tre till fyra veckors intervall samt med jämna intervall som underhållsbehandling.