Vanliga frågor och svar

Vi kan svara på dina frågor om laserbehandlingar, IPL-behandlingar och ge dig tips och råd hur du ska göra i samband med behandling. 

Hittar du inte det du letar efter får du gärna kontakta oss via mejl info@laserkristallen.se

Behandling med IPL fungerar bäst på blek hud som inte är solbränd. Man rekommenderar därför att avstå från att sola i samband med behandling. 

Har du solat, bör du vänta 3-4 veckor innan du gör behandling med IPL. Efter behandlingen är det bra att låta huden ”vila” några dagar innan du solar, speciellt om huden blivit rodnad eller irriterad, eftersom detta kan ge en tillfällig ökad pigmentering i huden.

Rådfråga oss gärna!

Använd alltid solskydd när du solar!

Laser peeling är en djup peeling som används för att behandla fina linjer och reducera rynkor samt för att behandla ärr, pigmentfläckar och ojämnheter i huden. Behandlingen ger en uppstramande föryngrande effekt. Med djup peeling får man ett långvarigare resultat än exempelvis kemisk peeling. 

Fraktionerad laser gör små hål i huden och utnyttjar på det sättet hudens naturliga läkningsprocess, vilket ger kortare konvalescens. 

Fraktionerad laser är den mest kraftfulla behandlingen av akneärr och verkar genom en miljon mikroskopiska laserpunkter i hudens djupa vävnad. Fraktionerad laser ger mycket goda resultat på ärr i ansikte, bröst och rygg. Varje punkt stimulerar till kollagennybildning och ökad elasticitet vilket resulterar i en slätare, jämnare hud med mindre synliga acneärr.

Flera behandlingar brukar behövas för ett optimalt resultat. Dessa kan göras med 4 veckors intervall och helst längre 8-10 veckor. 

I de flesta fall försvinner hudförändringar efter en behandling med koldioxidlaser. Ibland kan det dock behövas fler än en behandling för att få bort hudförändringar helt och hållet. 

Konsultation

Har du frågor och vill veta mer?
Boka en konsultationstid så att vi kan svara på dina frågor och ge dig råd och tips om lämplig behandling.

studenter får rabatt

För dig som är student

Du får 15 % rabatt på våra behandlingar. Ange att du är student när du bokar tid. Ta med giltigt studentkort och giltig legitimation. Vi drar av rabatten på plats.